Tuesday, December 28, 2010

Green Laser:MalingSia atau IndonSial?

Salam,

First of all, diucapkan TAHNIAH kpd team Harimau Malaya sbb dah kalahkan Garuda 3-0…harap2 korang kentalkan semangat utk match kat Stadium Bung Karno plak…tapi tak tau la AFF nak benarkan main kat sana..sbb dalam paper tunjuk stadium tu dah tunggang langgang..haha

Nape? Sbb penyokong Garuda tak puas hati..dorang nk beli tiket..tapi tiket dah abes..ish3, kesian kamu ya… :D Akibatnya, di robek2 stadium itu..habis tu, nak main kt mne?



Kalau AFF tak bagi main kat Stadium Gelora Bung Karno, alamatnya main kt stadium neutral la..maybe kat Singapore…sbb Singapore berjiran ngn Harimau Malaya & Garuda… yang aku tak puas hati, dorang panggil stadium kita, Stadium Bukit Jahilliyah…kang aku hempuk gak mat indon tu… >:(


Tapi, semua orang duk bengang pasal kejadian suluh-menyuluh laser hijau…disebabkan Markus komplen, abes sume tergendala kejap…sampai kan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah  merangkap Presiden FAM  pun turun dari pentas…memang serius betul la kejadian ni yek...



Persoalannya, pihak mana yang terlibat…aku pon bukak la internet…dgn kelajuan internet yang slow kat umah aku (tp, still bleh akses FB..haha)..aku start menggeledah blog2 orang lain…siap ada forum lagi pasal bende nih..biasa la,, mat2 indon ni suke kecoh..dari dulu lagi,,sbb dorg tak puas hati team dorang kalah..start la buat forum2 yg tah pape…



Ada ke cakap team Malaysia ‘main curang’…kalau dah tak reti main ‘sepakbola’..duk diam aje la…korang punye la banyak pemain import…tapi sat upon tak bleh nak  jaringkan gol…
Tapi, papepon setiap benda ada hikmah nye…lepas insiden tu, game trus start balik..tak sampai 15minit, gawang Garuda dibolosi…haha

Sedang aku belek2 internet tu, (aku dah tak bleh akses internet bergerak..connection slow..huhu) aku terbaca la website Oh Tidak ni…ghope2 nye, supporter Indon yg start dulu tyme pusingan penyingkiran kat Stadium BungKarno dulu…try bukak website kat bawah ni…


Haa, sape yg start dulu…MalingSia atau IndonSial? :D


Saturday, December 25, 2010

Ulangtahun Faiq dan Motor

Salam,
Dah lama aku tak update blog ni..habuk tebal giler..seinci dah kot..hehe..ala, bukannya ada orang pon baca blog aku yg tak seberapa ni…ye ke?hehe..
Tanggal 23 Disember 2010, genap la umur 8tahun adik bongsu aku, Muhammad Fahmi Faiq bin Mohd Rosli..dia memang petah bercakap atau dalam bahasa kasar nye…suka melawan cakap..macam aku kecik2 dulu..hehe


Ada je modalnya nak balas balik nasihat kitorang kat dia…orang suruh baca buku, ngaji Quran, mula la liat serta memberi pelbagai alasan yang superb dan kadang2 tak terpikir oleh pemikiran orang dewasa..aku nak bagi contoh, tapi aku sendiri tak ingat perkara apa yg dia melawan..huhu
Parent aku cadang nak celebrate besday dia minggu depan sbb sekarang ni tak sempat nak buat preparation…disebabkan kitorang baru lepas menggali ubi kayu kat belakang rumah, maka secara tidak rasminya..bengkang ubi kayu homemade buatan ummi menjadi kek harijadi si Faiq..haha..tapi walaupon sekadar bengkang, still sedap woo..
23 Disember gak merupakan ulangtahun pertama motor abah aku kena curik…motor jenis Honda Wave kaler merah yg macam pic kat bawah ni..



Nombor plat motor abah aku DAX 6962..aku letak nombor plat ni bukan apa…mana tau korang terjumpe nombor plat yang serupa macam ni…tak kira la nombor plat tu melekat kat motor, kereta, bas, lori treler, waima kapal terbang sekalipon…inform la kat aku..
Tapi, aku rasa motor tu takde harapan dah nak jumpa…agak nye pencuri motor tu dah cerai-berai kan satu2 motor abah aku…jual kat kedai motor jadik sparepart..
Aku tak boleh nak bayang motor abah aku yang berkilat tu jadik macam motor kat bawah ni..huhu..mesti sebak giler pemilik motor ni…motor ni entah model ape pon aku tak tau..tak boleh nak kenalpasti dah…


Sekian, wasalam… =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...