Thursday, March 31, 2011

Susah betul ada orang tua....

Salam,


Hari ni memang letih gile...duk meranduk air hujan kat Kangar tadi..semua nye sbb nak shipping barang kat customer...tapi nasib baik hari ni okey sikit dari kelmarin...kelmarin hujan lebat dari pagi sampai petang kot...
Aku sampai kat kolej kediaman dalam pukul 6petang...sampai je kat bilik, terus tido...sampai pukul 10malam...heee


Tapi dlm pukul 7petang gitu, tengah aku duk syok layan tido dlm rangkulan selimut ku...tetiba talipon bunyi...
Rupe-rupe nye abah aku telepon...entah apa yg dia nak...aku pon menjawab talipon tu dengan mata yg terpejam...mood aku still nak tido nih...


Lebih kurang gini la perbicaraan kitorang...


Abahku: Faiz, tgh wat apa tu?


Anaknye: Takde wat pape... (takkan nak cakap tido...nak kena leter..)


Abahku: Kat perlis tuh dah banjir ke?


Anaknye: Ha'ah..kat kangar dah naik air...NC cakap semua klas batal...


Abahku: Oh, abes tu yg faiz cakap boleh balik tu bila?


Anaknye: Balik? Entah, taktau bila...


Abahku: Aik, takkan bila balik pon taktau? Duit ada lagi ke tak?


Anaknye: Duit? Ada lagi...dalam RM50 kot..


Abahku: Aii, dah agak dah...kenapa tak talipon mintak duit? Senyap jah...


Anaknye: Itu duit dlm akaun Maybank...kat Muamalat ada lagi...
(akaun maybank aku pakai utk bisnes, akaun muamalat utk PTPTN, akaun affinbank utk elaun palapes)


Abahku: Dalam Muamalat ada brapa?


Anaknye: Lebih kurang RM50 gak... =.="


Abahku: Haiish,,pasni send nombor akaun Maybank...abah nak masukkan duit...


Anaknye: Okey... (*tett..tett..tett...SEND)


Bila end call dan dah send no.akaun...terus aku melayari tido yang indah sampai 10malam... xD
Leceh betul ada parent kaya ni...sikit2 nak send duit...aku nak try gak berdikari, dalam bahasa panjangnye "beli nasi beli kari pakai duit sendiri, takda apa gigit jari" :D


Dulu tyme aku kat tepeng...duit RM10 boleh tahan sampai sebulan...memang la, dah makan free..
Alaa, aku rasa skang ni RM50 yg duk ada dlm bank tu bleh tahan lagi...bukan nye setiap hari aku makan habis sampai RM50...paling banyak pon RM15 (makan kepsi snack plate...hehe)


Hari ni brekpes aku RM3 (kat Jalan Serawak), 
makan tengahari merangkap makan petang RM4 (melantak Kaya Balls yg dijual kat depan Aneka Kangar)...
Ada la dalam 16bijik benda ni aku dah sumbat dlm mulut..


baru RM7..makan malam belum lagi...EH, AKU BELUM MAKAN MALAM... D:


Jap, nak pi beli nasi ayam goreng nasi goreng ayam...


Beberapa puluh minit kemudian...
TADAAA...
Yang ni harga dia dalam RM4..dah jadi RM11..okey dah lebih RM10...huhu -.-

Pagi tadi abah aku hantar mesej...
"OK, SEND RM200"

Aku pon mengreply beliau...
"OK TERIMA KASIH :)"

SUSAH BETUL ADA ORANG TUA PEMURAH DAN PENYAYANG NI... :DD


Friday, March 25, 2011

TimePiece:Bell & Ross

Salam,

Jam tangan atau dlm bahasa org kampung aku "timepiece", merupakan alat yg penting utk tentukan masa...memang la zaman sekarang orang bergantung pada henset je kalo nak tengok waktu...tp kan lebih senang kalo ada jam tangan yang melekat je kat tangan...takpayah susah2 nak keluarkan henset dlm kocek...





Design pon banyak, tak semestinya design yg cantik2 tu mahal...kadang2 boleh cari kat pasar malam je...sebagai contoh jam yg aku pakai sekarang ni 
|
|
v

harga dia RM18...takde brand pon..tapi kalo nak cari yang branded mcm TagHeuer, Bell&Ross, Guess, Gucci, Yifalian, Nike, Louis Vuitton....yg tu mmg mahal...tp bak kata cikgu Bahasa Melayu...alah membeli menang memakai...
Aku taknak beli jam yang mahal2 ni...beli yg murah2 sudah...asalkan cantik&simple..lagipun aku suke tukar2 jam..boring kot pakai jam yang sama je...sbb tu aku beli yg murah, tak bazir duit....

Skang ni, aku minat ngn jam Bell&Ross...syarikat dia dari Switzerland...kita memang tau bahawa orang2 Swiss ni mmg terer bab buat jamtangan  ni...design dia simple, tp stylo-mylo (pinjam word Amil)

Dicipta pada tahun 1993 oleh Bruno Belamich ngn Carlos Rosli Rosillo, so jenama Bell&Ross ni diamek dari nama family dorg...disebabkan jam keluaran dorang pernah dipakai oleh astronaut bernama Reinhart Furrer utk misi ke angkasa lepas, maka jam ni telah terkenal dan feymes...geng2 racing Formula 1 pon pakai gak jam ni..mungkin disebabkan design dia yg simple...ye la, org tgh bawak kereta laju2, sempat tengok sekejap je kt jam...mana sempat nak belek lama2...elok2 naik keta F1, tak pasal2 naik ambulans plak... 
Ni haa sample jam dari Bell&Ross...

yang tengah tu memang pening nak tengok... @_@


yang ni pon style gak...tapi mesti mahal punyer...aku rasa dlm RM200+...huhu


aku suke konsep dia...lain dari yang lain...jamtangan takde jarum, tapi bukan jam digital...dia ambil konsep mcm penimbang berat tu..disc kt dalam yg akan berpusing...

Asalnya, jam ni direka utk golongan professional mcm tentera, juruterbang, pakar bom dan sebagainya...dlm erti kata lain, jam ni memang direka supaya tahan lasak...so, memang tahan lama la...

erk,, yang atas ni bukan golongan profesional nih...dorang ni model jek.. xD


haa, yang ni baru profesional...huhu


eh, yang ni takde kaitan....TERpromote iPhone plak...huhu
btw, Bell&Ross ada keluarkan apps utk pengguna iPhone..mcm yang korang tengok kat atas ni...
*utk pengguna iPhone original saje...iPhone keluaran dari China, tak layan... :P

Untuk sesapa yg berminat, boleh la pergi kat website Bell&Ross ni...

Eh, lupe plak nak gtau...aku pon ada jual sebijik jam Bell&Ross...harga RM100 termasuk caj penghantaran...ni haa gambar jam yg aku nak jual...sesapa nak beli kontek aku kat 0139475646 (Ami Faiz)


OK,thanks for reading...wasalam =)

Wednesday, March 23, 2011

BRADER NUYEN KANTOI... ;D

Salam persahabatan utk semua kengkawan,


Entri ini telah dibikin atas permintaan tuan punya gambar sendiri...so, jangan salahkan saya :P


Nama saya Muhammad Fahmi Faiz BIN Mohd Rosli...


Saya rasa tiada apa2 yang pelik di situ,bukan?
Tapi kalo saya letak...


Nama saya Muhammad Fahmi Faiz BINTI Mohd Rosli....memang ada yang pelik kerana kewujudan BINTI di situ...


Itulah yang saya ingin kongsi kpd para pembaca pada kali ini...eh, formal plak ye... x)


Try tengok gambar kat bawah ni....





comel tak? comel kan...baru tengok mata, dah terpikat.. :P 
Try tgk gambar kat bawah ni plak...



Haa, dah nampak hidong dia sikit...mata dia tu kenyit kat aku lerr,,bukan kat korang...hahaha xD


Yang ni plak, amacam?

cun kan? Haa, ni la awek aku Encik Atiffi...


Tapi tak sangka...aku ingat kan beliau ni ada BINTI kat tengah2 nama dia...rupe2nye...

sila klik gambar di atas untuk tumbesaran gambar...

Yang dibulatkan dengan kaler merah tu nama dia la....apsal tetiba ada BIN plak kat nama dia?
Itu yang buat aku musykil ni...baru ingat nak tekel.... xD

Kesian kat Encik Atiffi ye...

p/s: nama ayah dia terpaksa dicensored...utk mengelakkan tohmahan...


Btw, beliau memang seorang gadis sejati (kot)...bukan tiruan ye...entri ni dibuat just untuk amuse cik nuyen....dah dia suruh buat...hahaha


Okey, pasni aku nak buat story pasal Niels Reder plak....ada orang dah tunggu tu...sabor ye... =)


Wassalam.... =)








Tuesday, March 15, 2011

Malas nak pikir title...

Salam,

Aku taknak tulis panjang2...nak tulis apa yg terlintas kat palotak aku jek...

1. Kapten Shahrol mantap...tapi kelas dia boring...

2. Malam ni selsema, rasa mcm nak demam...

3. Ada sorang intermediate dah tau pasal blog aku..mampos...

4. Speaker laptop aku mcm hampeh...bunyi tersekat-sekat...

5. Spacebar kt keypad henset aku...bila tekan, takde efek...nak tulis mesej kat awek cmne gini?

6. Tuan puteri still taknak reply msg aku...

7. Nak download citer Hantu Kak Limah Balik Rumah sampai abis....



8. Esok nak shipping barang kat customer...

9. Hari Khamis ni ada Konvokesyen Khas Tun Mahathir...bdk2 diploma wajib gi...



10. Jerawat kat batang hidong aku dah start menghilangkan diri...

11. Menunggu elaun Palapes masuk...entah bila nk masuk...ada ckp masuk rm800+..ada yg ckp rm1600..entoh le...

12. Kepada yg tak bayar hutang topup tu,,sila bayar cepat...

13. Nuffnang? Innity? ManggaAd? macam malas jek nak aktif...bukan nye ramai follower pon...

14. Sesapa nak beli jam TagHuer atau Bell&Ross, kontek aku...



15. Skang ni baru jam 0035...biasa nye budak comel tido jam 0230....

16. Hadoi,,bersin tak henti2..sejak kelas AutoCAD tadi...

17. Rasa cm malas jek nak update blog...

18. Dah lama tak kontek Miena Zamri...sihat ke dia? makin montel kot... xD

19. Eh, ada budak tu suruh diam plak...suke ati la nak cakap ape pon...mentang2 la ko tu sengeh selalu jek... :P

20. Dah jumpa satu blog yang aku rasa mcm nak follow jek...300+ followers...mesti best blog dia..nak follow posting dia...

21. Blog ZackZukhairi....dah lama tak tengok...

22. Betul ke Facebook nak tutup 15 Mac? Hmm,,esok la tu...

23. Apsal baju/merchandise Green Day takde design yg stylo? Kalo ada design yg stylo pon, baju utk pompuan... =.="



24. Aku join Facebook sbb tuan puteri...dia yg mula2 join Facebook,,aku pon ikut sekali...hehe

25. Eiii,,geram nye aku...nengok pipi dia....rasa mcm nak cubit je... >_<

26. Am I spamming her? Barney, I'm sorry dear...just miss u...



27. Dropping subject has advantage & disadvantage...i'm glad I've dropped CP...hehe...walaupon kene amek semula nanti..at least PNG aku boleh diselamatkan....

28. Aku ada banyak kenalan/kawan2 yang bernama Farhan/Farrhan...kawan laki, kawan pompuan, lecturer..byk gak yg nama Farhan/Farrhan...

29. Dah la, malas nak tulis banyak2...kang tak sempat post plak...nanti internet tutup...

30. Nak topup ZulSyikrin...kesian dia...menunggu topup masuk...line topup plak tengah busy ni....

Ok,,aku nak publish la...

Wassalam... =)










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...