Wednesday, May 25, 2011

TimePiece: Tag Heuer Monaco

Salam, 

Ni adalah entry kedua aku pasal jam tangan..sebelum ni aku ade post pasal jam Bell & Ross. Tujuan aku post pasal jam ni bukan nye untuk membandingkan jam tangan mana yang lebih bergaya, canggih atau mahal..tapi sekadar melahirkan rasa respek aku terhadap pereka-pereka jam ni...

Disebabkan aku minat design jam yg dorang buat, so aku nak kongsi la dgn korang..mana la tau kot-kot bila korang dah berharta, kaya raya, duit banyak, kereta banyak, bini banyak..mesti korang nak kelihatan bergaya, so pilih la jam yg melambangkan kekayaan korang tuh...
*sumpah dah jauh aku melalut nih...

Okey, sedikit info pasal jenama Tag Heuer,
Tag Heuer ni mcm syarikat pembuat jam yang terkenal lain..merupakan syarikat yang berasal dari Switzerland...motto dorang adalah "Swiss Avant-Garde Since 1860"

Pada tahun 1860, Edouard Heuer telah bukak satu perusahaan membuat jam kat St. Imier, Switzerland. Antara mereka yg ternama yg dah jadi duta untuk TagHeuer adalah Steve McQueen dan Ayrton Sena, Lewis Hamilton dan Tiger Woods, Maria Sharapova dan Leonardo DiCaprio pun pernah menjadi duta untuk jam ni.

Berbekalkan tradisi yang kuat dan inovasi tiada henti, TAG Heuer mampu bertahan selama hampir dua abad. Pada tahun 2011, jenama TagHeuer ni dah berusia 151 tahun. Jika tidak, nama-nama yg aku sebut tadi mesti akan berpikir dua kali untuk menjadi duta jenama jam mewah ni..

Actually, bukan setakat jenis Monaco je yg cantik...banyak lagi jenis2 yg lain mcm Carrera, Autavia, Grand Carrera, Flieger, Calibre 11 dan banyak lagi...tapi secara peribadi, aku berkenan dgn design Monaco...

Ok, enough with the info...jom tengok design Tag Heuer Monaco yang telah menambat hati ku.. (^_^)

Kalo korang nak tengok gambar yang lebih jelas, klik aje dekat gambar tu.. =)

Yang ni nampak simple, face kaler putih, tali kulit..

yg ni plak tali kulit, face hitam, dan ade nampak design yg kompleks sket..

kalo yg jenis tak suke tali kulit, ade tali besi cenggini..

tali kulit, benang kaler merah..stail gak..

yg ni aku baru jumpa..tp aku takde line merah atau biru..tak nampak mcm design Monaco plak..


TagHeuer Monaco 55 Porsche Tourbillion..minat gak design yg ni.. (^^,) 

versi kaler biru...nampak cerah sikit...


Monaco 55 Porsche...nampak lebih simple berbanding Tourbillion.. 


kaler oren, first tyme tgk..yg ni pon baru jumpe tadi, tapi taktau ape nama dia..

Monaco V4 Concept Limited Tourbillion...nampak abes semua isi kat dalam..

yg ni pon V4 tapi Skeleton Concept..aku suke part jarum kaler biru tuh..


Monaco Chronograph..hitam bergaya pilihan saya..hehe

Monaco Sixty Concept..mcm design jam dulu2..

kalo jam yg design mcm kat atas ni aku penah pakai...tapi aku pakai yg replica je la..bukan yg ori..pastu aku jual kat orang lain..fulus punye pasal.. =.="


Ade sesetengah jam yang aku tunjuk ni berharga dalam lingkungan RM300 ke atas...design cantik, harga pon cantik la,kan?

Tapi, memang tertambat hati,kan? Emm, tertambat hati je la...nak beli, duit takdak..huhu

By the way, thanks for reading...wassalam =)




   

Nak Beli Henset...

Salam,

Dah lama tak update blog ni sejak abes latihan berterusan selama seminggu...
Banyak benda yg dah terjadi tyme latihan arituh...salah satu nye ialah:

Henset aku masuk air...tak boleh nak ON.. T_T sedih kot...best gile pakai henset tu..ni gambar nye..


Henset ni bleh detect WiFi, bleh tengok TV...bleh mesej, bleh call orang..boleh main lagu...tu yg buat aku terkilan sangat bila henset ni tak boleh nak ON..huhu

Walaupon henset ni Made in China..tapi kualiti dia memang terbaik...satu2 nye benda yang takde kat phone ni ialah GPS navigation...

So, skang ni aku nak cari henset Nokia yg ade GPS...senang sikit nak cari jalan kalo sesat...dulu aku pernah sesat kat perlis...tyme tu aku nak gi dewan exam..naik motor..habis satu perlis aku pusing.. (okey, bukan la satu perlis...)

Abah aku dah pakai Nokia yg ade GPS...(taktau la dia expert ke tak pakai Maps GPS tuh)...dia pakai Nokia 2710 Navigation Edition..


Henset ni aku yg belikan untuk abah...kesian kat abah, asek sesat je kalo nak gi mana2...
Especially tyme nak daftar sekolah kat Taiping dulu...bangunan kat Taiping kan jenis lama, so pusing mana pon, nampak serupa je bangunan nye..

Harga henset ni dalam RM200...beli kat Lelong...

Okey, sekarang ni aku dah jumpa beberapa henset yg berkenan di hati...harga pon dalam RM320 ke bawah...kalo boleh aku nak beli yg secondhand je..murah sikit...walaupon elaun bakal masuk, tapi masih kena berjimat cermat =)

Henset pertama ialah Nokia 6110 Navigator
Harga dalam RM240 (secondhand)
Kamera 2.0 MP...LED flash...ade GPS...dah nama pon 'navigator'.. x)



Pastu, yang kedua ialah Nokia 6220 Classic..
Yang ni aku jumpa kat Mudah.my...harga dalam RM300 (secondhand)
Kamera Carl Zeiss 5.0 MP...Xenon flash..



Dan, last sekali...henset yg ketiga ialah Nokia 6730...
Kamera 3.2 MP...harga dalam RM260 (secondhand)
Yang aku jumpe ni kaler putih...smart gak..huhu



So, nak beli yang mana satu ye?? @_@

Wednesday, May 11, 2011

Jawapan Exam Communication Skills :D

Salam, 

Pagi ni aku nak kongsi 'jawapan' exam Kemahiran Komunikasi yg kitorang dah jawab minggu lepas...aku pon tak berapa nak ingat soalan2 dia sebab kertas exam pengawas dah ambik...

So, aku cari jawapan berdasarkan ingatan aku je la..huhu..

Dan, sekali lagi terima kasih kepada pakcik Google sebab dah bagi aku peluang untuk mencari jawapan kat search engine dia...hehe

Ok, ni jawapan2 dia..aku bagi jawapan bergambar..interesting sikit,kan?

1. Berikan maksud 'upward communication'.



2. Apakah kelebihan 'written communication' atau komunikasi secara tulisan?


Senang untuk difahami, dan tiada kekeliruan :D
3. Apakah fungsi non-formal communication (komunikasi tak formal) dalam organisasi?

Pekerja boleh meluahkan rasa tidak puas hati kepada pihak atasan tanpa rasa ragu-ragu atau was-was..


4. Nyatakan cara menangani stress atau konflik.


5. Berikan definisi komunikasi 4 dimensi (4-dimensional communication).



6. Nyatakan cara menyelesaikan konflik dalam organisasi.


7. Nyatakan perbezaan Low Power Distant dan High Power Distant
Ini low power..
Bola golf ni plak High Power Distance..huhu

8. Berikan contoh Masculine & Feminine Distant
(Aku dah letih nak cari dua bijik gambar..aku letak satu je..)

 :
 :
 :
 V



 kan? dah cukup kalo pakai satu gambar je...maskulin & feminin in one picture.. ;D

Hmm, itu je la kot yang aku ingat buat masa ni...so, agak2 boleh dapat full mark tak?


Monday, May 9, 2011

Pelanggan Diutamakan ^_^

Salam,

Pada pagi Isnin ni aku nak citer pasal sorang pelanggan aku. Dia berurusan dengan aku pakai Lelong.com.my

Let 'pelanggan'= Encik X

  Alkisahnye, Encik X ni nak membida barangan yg aku jual, iaitu SanDisk MicroSD 4GB...aku letak kos utk pengeposan ialah RM10...Encik X bida sampai RM20..

Jadi,
            RM20
+     RM10
       RM30


Sepatut nye Encik X bayar RM30 la,kan? Tapi rupe2 nye, Encik X ni pandai...dia emel aku...

"mohon budi bicara ,
Boleh tak sekiranya kos pengeposan di tukar kepada RM 3.50 ( POS EKSPRES ) saiz medium 6 x 9...kerana saya salah seorang staff Pos Malaysia .."
Wah.. aku  memang percaya bahawa dia ni staff Pos Malaysia...ye laa, jarang seorang rakyat Malaysia mengetahui saiz sampul Pos Express  saiz medium... :D
Encik X ni siap upload gambar lagi..ni haa gambar nye...


Jadi sekarang ni Encik X hanya perlu bayar RM24...aku pon terpikir, camne la aku nak untung gini...sebab harga modal microSD kad tu RM23..tolak pulak kena beli sampul PosExpress RM3.50...jadi, aku habis RM26.50
 Tapi, Encik X hanya bayar RM24....aku dah rugi RM2.50
Isy, takboleh jadi ni...jadi aku pon terpikir nak gi beli microSD kad yg lain...dan shipping address tu aku letak alamat Encik X.. ;D

Maksudnye, 
Encik X bayar RM24 kat aku
|
V 
Aku bayar RM23 kepada penjual microSD
|
 V 
Penjual microSD hantar microSD kpd Encik X
|
V
Encik X dapat  microSD
|
V
Aku untung RM1
Okey la tu untung seringgit daripada rugi,kan? Sekarang ni, dua-dua hepi...eh bukan, tiga-tiga hepi...kenapa?

Manusia-manusia yang hepi:
-Aku (untung RM1)
-Encik X (dapat microSD)
-Penjual microSD (aku dah beli microSD dia..hehe)

Dalam erti kata lain, aku dah jadi orang tengah antara Penjual microSD 
dengan Encik X...erm, betul ke?
Adil dan saksama tak aku nih? ;D

















Saturday, May 7, 2011

Sabor Je Laa....

Assalamualaikum,

Dah lama aku tak update blog nih, aku skang ni baru lepas siap buat blogshop...ye laa, ekonomi tengah meruncing ni..kena la pikir camne nak bagi dompet penuh...



Kalo nak harapkan Nuff dgn Advert, memang sampai aku berjanggut la baru boleh cash out...sesape nak jenguk blogshop aku,
boleh klik kat sini.. =)

Aii, takkan jenguk je? Beli la ape yg patut..hehe...how about placing your order? Cakap je ape yg korang nak, insyaAllah akan aku cari... =)

Kalo korang mintak sebuah kereta Mazda RX8 pon aku sanggup cari...asalkan korang bayar dulu la...mana tau kan, aku penat2 cari..tup2, korang taknak bayar..hampeh tol... =.="


Tadi, tengah aku sedap2 duk msg ngn cik ninja, tetiba ade pelanggan msg..bertanyakan pasal wireless mouse...aku suke dgn mamat nih...dia tanya serba sedikit apa yg dia nak tau, pastu terus dia bank-in..takde banyak songeh..
Untuk pengetahuan korang, customer aku tu berbangsa Sikh..aku rasa dia ni mesti kaya, sebab bila aku cakap je harga mouse tu..tanpa banyak soal, dia terus setuju...terkejut gak aku...


"Aik, encik Sikh ni taknak mintak kurang harga ke? Kang aku letak RM100 baru tau.."

Tyme tu aku memang takde duit, tengah hampir2 pokai...so idea jahat nak pedajal pelanggan memang akan bermain di minda...tapi TIDAK..aku takkan terpedaya...customer is the first priority...

So,skang ni akaun bank aku dah bertambah RM60..bahagia dan seronok benor rase nye...aku pon bergerak la menuju ke ATM yg berhampiran kt Kg. Wai nuh...

Tetiba,aku ternampak ni...


Aiseh,,makan nasi bujang lagi la aku malam nih...sabor je la... -.-"











Sunday, May 1, 2011

Wanna Have Some Coffee, Officer?

Assalamualaikum,

So, actually i'm googling something about 'why girl likes boy'...yada,yada, something like that... (why in the world would I tell u what i'm googling? :P )

The search result turn out to be good though...i never thought that somebody else too would want to know something that i want to know...yeah, curiosity unites us all :D



Btw, thanks again to uncle Google and his/its associates...a lot of pictures i gain by using ur service... ^_^
Imagine life without Google or any search engines (to be general)...no assignments can be done...no informations about the outside world...totally cutoff...like the Malays said, 
"Kehidupan seperti katak bawah tempurung"

Whoa, back to our main topic...after i clicked several links that appeared in the search result, some of the links direct me to the AnswerBag site..where u can post any question and other user will answer it for u...very interesting...just like the Answers.com..

So, i've got my answer for what i am looking for...then something catch my eye...someone post a thread about....

What NOT to say to a police officer when pulled over?

Hmm, quite useful since my L licence has expired...and i dont know when to further my study into P licence...huhu

 

Very interesting and funny answers they've got...when i first read them, i was like LOL and ROFL (okey, i'm on my bed...not on the floor) 

Here are some of their answers...get ready to laugh your heads off... :DD

Q: What NOT to say to a police officer when pulled over?

 A:

-You freeze

-F**k You, and your ticket, I pay your Salary!

-heyyyy, you're a public servant, GET ME A GLASS OF WATER..

-No! YOU get down on the ground!

 

-Cut me a break, officer...I'm high! 

-Shouldnt you be at the donut shop?

 

-If I give you $20.00...you'll tear the ticket up right? I hear your known for that..

-When he walks up and shines a flashlight at you, shine your flashlight in his face and say "How many drinks have you had tonight officer?"

-I'm not drunk 'Ossiffer'..

-I'll have your BADGE!!!

 -I can't get my licence out of the glovebox. The drugs will fall out!

-Would you want a donut or two? I know you want them,rite? ;D

 

Want to see another answers? Feel free to visit this link:

|

|

V

http://www.answerbag.com/q_view/193596 

Thanks for reading... =) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...