Thursday, March 29, 2012

Makan KFC

Assalamualaikum,


Disebabkan exam dah habis, elaun pun dah masuk....sekali-sekala tak salah kan kalau gi melantak kat KFC.. :D


Dah lama tak merasa kepsi...dulu, masa semester 2..tiap2 minggu gi kepsi...semester yg paling lagha dalam hidup aku..paling banyak aku membazir duit.. -.-"


At th end of the semester, nak makan nasi bujang pun takboleh...duit takdak langsung..haihh


Back to topic,


Ni gambar santapan aku malam tu,







snack plate...aku tak ingat nak order ayam original...spicy takbest -.-"





cheesy wedges...sangat sedap..nyumnyumnyum...





ni ice-cream jelly kot....aku suka aiskrim dia... :D





and lastly, air milo... :)


That's all...babai

Wassalam =)



Saturday, March 24, 2012

Cinta Kenangan Silam - XPDC

Cinta Kenangan Silam - XPDC


Cuba kau pejamkan mata mu yang ayu,
Ingin ku nyatakan ke dalam hatimu,
Noktah cinta kita sampainya disini...
Takkan musnah impian yg ku harapkan,
Aku mengerti siapa diri ini..


Kekayaan tiada dalam diri..
Entah mengapa jadi begini,
Nasib demikian rupa,
Angkara dunia...
Namun langkah ku tak akan berhenti di sini..
Gerhana itu mengubat hatiku..
Aku tersentuh dalam janjimu dulu
Nyata kau membisu


Sehingga pudar kelam
Ingatan ini,
Lalu ku menyepi..
Apakah ini semua sudah biasa,
Mainan hidupmu...


CINTA KENANGAN SILAM

Tuesday, March 20, 2012

I want Android - Talking Tom

*For English readers, please use Google Translate if you want to read this entry. Sorry for the inconveniences.

Assalamualaikum dan selamat petang,

Hari ni elaun dah masuk...setakat ni baru masuk RM650...dijangka elaun penuh RM1500++ :P

Jadi, harap2 esok boleh masuk penuh la dalam akaun AffinBank aku tu...hehe  

Untung la takde awek, duit tu 100% akan dibelanja untuk diri aku sahaja...bagus2

Kalau ade awek, jenuh nak belanja makan..beli handbeg utk dia, beli barang kemas, high-heels, sandals, shawl..kepala ada satu je, tapi koleksi tudung sampai beratus-ratus.. :D

Belum masa nya lagi untuk ada awek...aku belum bersedia nak habiskan duit utk seorang gadis...haha

Back to the topic...

Aku dah rancang nak beli henset baru...hobi aku tukar2 henset...beli henset harga RM200, dah puas pakai 5-6 bulan..pastu jual/trade-in dgn henset yg lagi canggih...



Sekarang ni, aku cuma pakai henset Samsung Champ C3303...walaupun touchscreen, tp masih takpuas hati dengan kamera 1.3MP (dulu, aku penah pakai yg kamera 5MP..jd takbest bila downgrade..huhu)

Sekarang ni aku cari henset yg ada OS Android...ada orang minat dgn iPhone, BlackBerry...tapi aku nak pakai android...

Sebab apa? Sebab aku nak install Talking Tom kat henset aku...itu je sebab nye..haha

The Talking Tom


Kucing virtual ni bila kita 'cakap' kat dia, dia akan ajuk/ikut percakapan kita dengan menggunakan suara dia...

Klik gambar utk baca description yg dia tulis.. :)


Kita boleh geletek kucing ni...boleh belai dia...boleh tarik ekor dia...dan Tom akan respon dengan cara yang menggelikan hati... :D

Jadi, kenapa aku perlu pilih iPhone dan BlackBerry? Kalau dua-dua smartphone tu boleh install Talking Tom, akan ku consider beli...tapi setakat ni, cuma Android je yg boleh install kucing comel ni... ^_^


Itu sahaja update untuk hari ni...

Sekian, 

Wassalam =)



Saturday, March 17, 2012

Melawat PC Fair @ UUM

Assalamualaikum & selamat petang,


Hari ni aku merempit sejauh beberapa puluh kilometer...dari Kuala Perlis ke UUM Sintok, Kedah...


Tujuan utama adalah untuk ke PC Fair yg dibuat kat Tapak Expo UUM, berhadapan dengan Pusat Kesihatan UUM...aku nak tukar pendrive 8GB yg rosak (faulty), jadi terpaksa mengembara jauh (agak jauh la, letih gak pulas minyak)


Memang sangat jauh, aku isi minyak motor RM3 kat stesen minyak kat Arau, pergi UUM....ronda2 dalam kampus UUM, pastu on the way balik Kuala Perlis tu...elok2 minyak habis kat flyover traffic light Arau...terpaksa la tolak motor tu sampai stesen minyak....huhu


Ok, sambung....disebabkan beberapa bulan dulu, kitorang (intermediate palapes unimap) buat fasa mara kat Bukit Tangga, jadi aku ambik kesempatan utk "bersiar-siar" kat kawasan sekitar UUM tu...


Kat bawah ni gambar2 yang sempat aku ambik =)

Klik gambar utk tumbesaran..



banner PC Carnival @ UUM


signboard menuju ke UUM



jalan yang 'cantik' pada petang yang cantik


kawasan pembinaan bersebelahan EDC-UUM



pintu masuk UUM melalui belakang (kawasan Bukit Tangga)



di kejauhan, nampak pencawang elektrik...tempat aku kena ketuk kepala ngn Sarjan Najat...hahaha



booth di PC Fair UUM



pendrive yg rosak dan telah diganti semula dgn yg baru...




pendrive APACER 8GB yg dibeli pakai baucar 1Malaysia :)



wireless mouse...juga beli pakai baucar....nasib baik aku bawak baucar sekali...hehe






Tugu Peringatan Sintok, kat depan padang kawad Palapes UUM




close-up Tugu Peringatan Sintok....


aku pun taktau pebenda ni....




saje ambik gambar banner ni...sebab ada tulis 'Palapes' :D




Wisma Palapes UUM...




Pusat Kesihatan Universiti UUM....tempat aku dihantar, bila kaki aku terseliuh masa serangan akhir kat Bukit Tangga..keterangan lanjut, klik sini :D





Universiti Utara Malaysia ada lapang sasar (kawasan menembak) sendiri..hebat....






aku pergi meneroka UUM sehingga ke kediaman Naib Canselor...hahaha



sneak peak (kediaman Naib Canselor UUM) beliau ade ke tak, taktau la... 




Selamat tinggal UUM :)

Seribu satu kenangan terpahat di hati.... 
#ceh, perasan jadi budak UUM... :D






Friday, March 16, 2012

Duit Syiling Funfair?

Assalamualaikum & selamat petang,


Aku baru lepas membeli belah kat Aneka Kangar tadi...dan cashier tu bagi baki 70sen (sekeping 50sen & sekeping 20sen)


Mula-mula, aku ingat cashier tu bagi 50sen dan sekeping duit Siam/Thailand...entah2 duit token funfair, hehe..sebab kaler syiling tu kaler kuning keemasan....bila aku nak bagi balik kat cashier tu, baru aku perasan...tu duit syiling 20sen yg baru keluaran tahun 2012...


Nasib baik aku pernah buat entry pasal duit syiling design baru ni..kalau tak, mungkin aku akan buang dalam tong sampah...sila baca kat sini...


http://cempedakmalaya.blogspot.com/2011/09/rekabentuk-baru-syiling-malaysia.html



Kalau nak tengok perbandingan saiz dengan duit syiling lama, sila tengok gambar kat bawah ni...


Klik gambar utk tumbesaran... :)



muka syiling bahagian hadapan (muka)




muka syiling bahagian belakang (ekor)


Kalau korang ada jumpa duit syiling baru ni kat tengah jalan...ambik la ye...buat kenang-kenangan...sebab awal tahun ni, jarang boleh jumpa... :)

Sekian,

Wassalam =)

Wednesday, March 14, 2012

A Girl (um, should it be 'Several Girls'?)

Assalamualaikum & a very good morning,


I used to read about this quote/saying...i'm sure you know it also or maybe even heard of it..


"Behind every successful man, there is a woman"





based on above picture, it's true...without the woman at the back..there's no way the truck can move..hehe
The woman 'balanced' the truck, so that it wouldn't fall down...


Is that quote really true? Well, i used to make fun of that...


I told that, the real function of a woman is there is because she wants to spend all of the successful man's money :D


Well, the answer is..true AND not true..


TRUE, because every girls are materialistic...don't deny it, we all know that..maybe it's not on the outside, maybe it's deep inside you...but it's still there :P


NOT TRUE, because....urm, i don't know.. (i stop writing for more than 15minutes, and i can't think of any reason...sorry)


picture for 'decoration' only..not promoting or whatsoever


But today i realised that my whole life, i'm depending on at least one girl/woman...


When i'm being born, of course my mom delivered me..


Then, most of my school's time...i spend my time teasing the girls in my class..well, normal right? At least i'm always in the Top 3 in my class..so, no problem..


When i'm at Kolej MARA Kulim, in my Tutorial H4 class, we had only 2 boys & more than 8 girls..so, we boys got lucky to sit in biology class ;D










At Ramadhan month in 2010, I know an Ibanese girl from facebook, and i try to seduce (mengayat) her..i try to learn her language..now i can speak & write Iban language a little..


And, when i'm in university...i get motivated to attend the class because of one girl...just like today, if not because of her..i will not borrow my junior's fixie bike just to attend Microcontroller class..
Well, at least i can see her mosquito's cardigan :D
#sakit bontot woo naik fixie,seat keras, fixed gear..nasib baik laju...





And, one more thing...just now, at Micro-C class..i copied my classmates (girl) tutorial..right in front of lecturer's nose..and i know, he noticed me doing that...
Prof. Madya Rahman, you're the best :D

*credit to Halimahtul Sadiah..i copied your tutorial & correct the resistor thingy..must connect micro-c to resistor first, before connect to 7-segment.. :)

#today is 14 March...14/3 ;)
and my 'sister' asked me not to deactivate my FB so long, so i decided that i'm on again...but i really enjoy not on FB.. :(

OK, that's it...tata for now.. 

Wassalam =)



Monday, March 12, 2012

Stop FB

Assalamualaikum & good morning, 





For those who can't find my profile on Facebook, dont be curious...i'm not blocking you or whatever, i just deactivated my account...


Tonight, i feel terrible with myself..


Have u ever feel that feeling when someone you never had problem...suddenly scold u, and angry of you for something that you've done...


I've felt that..twice maybe..and the second one was tonight..


Maybe, this is a good thing..since the exam is around the corner..


Now, i'm trying to explore Pure Bloggers.com....a social site for bloggers community that connects all bloggers from across the globe...


So, that's it..


Bye...


Wassalam =)






Wednesday, March 7, 2012

WordMORE Wednesday: Bangun lah Wahai Anak Watan

Assalamualaikum and good morning,



Kalau tulisan dalam gambar tak jelas, sila klik utk pembesaran

Trivia: Gambar ni, diambil sewaktu Latihan Kem Tahunan Palapes UniMAP & UTHM (Diploma) tahun 2011


Lokasi di Bukit Tangga berdekatan UUM..


Tragedi di Bukit Tangga, berlaku sewaktu serangan akhir di bukit pertahanan pihak musuh (senior)


Teka siapa yg ada dalam stretcher tu? Well, AKU lah..hahaha











Terseliuh kaki lepas habis serangan...nasib baik dah habis..jangan gugur SEBELUM berjuang dah laa..aku ni SELEPAS..hehe


Bait-bait kata yg dalam gambar tu diambil drpd sajak dalam movie Darah Satria...


Setiap rakyat Malaysia perlu berjuang utk pertahankan Malaysia, tak semesti nya dengan mengangkat senjata..tapi dilakukan ikut cara masing2... =)


sekian,


Wassalam =)

Monday, March 5, 2012

Kak Azima kawin :D

Assalam,


Hari ni genap la 5 hari kawan saya, Siti Azima kahwin (bleh la kot, mcm kawan la kn)...beliau akad nikah pada 1 Mac 2012..hari Khamis, malam Jumaat ;D


Sebagai seorang pelajar PhD, ofkos la dia nak kahwin cepat2 kn...kalau nak tunggu habis PhD, mmg lambat gila lah...maybe sbb tu dorang ambik keputusan nak kahwin dulu..


Ni salah satu pic dorang...sangat comel & hensem....semoga berbahagia..


Siti Azima telah selamat diijab kabulkan dengan Muhammad Shakir dengan sekali lafaz di Masjid As Saadah Qariah Baroh, Santan, Perlis..


Dan majlis persandingan akan buat kat rumah pengantin ppuan pada 27 Mei 2012 (Ahad)



Menurut Puan Azima, suami nye Encik Muhammad Shakir adalah alumni PALAPES...jadi kena panggil 'Tuan' la nih -.-"


Dan dimaklumkan kepada saya bahawa Leftenan Muda Muhammad Shakir sekarang ni tengah berkursus untuk dapatkan Leftenan...semoga berjaya tuan...naik pangkat, elaun lebih.. :D
Bleh menampung perbelanjaan utk isteri dan baby... :D



Sekian,


Wassalam :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...