Tuesday, December 28, 2010

Green Laser:MalingSia atau IndonSial?

Salam,

First of all, diucapkan TAHNIAH kpd team Harimau Malaya sbb dah kalahkan Garuda 3-0…harap2 korang kentalkan semangat utk match kat Stadium Bung Karno plak…tapi tak tau la AFF nak benarkan main kat sana..sbb dalam paper tunjuk stadium tu dah tunggang langgang..haha

Nape? Sbb penyokong Garuda tak puas hati..dorang nk beli tiket..tapi tiket dah abes..ish3, kesian kamu ya… :D Akibatnya, di robek2 stadium itu..habis tu, nak main kt mne?



Kalau AFF tak bagi main kat Stadium Gelora Bung Karno, alamatnya main kt stadium neutral la..maybe kat Singapore…sbb Singapore berjiran ngn Harimau Malaya & Garuda… yang aku tak puas hati, dorang panggil stadium kita, Stadium Bukit Jahilliyah…kang aku hempuk gak mat indon tu… >:(


Tapi, semua orang duk bengang pasal kejadian suluh-menyuluh laser hijau…disebabkan Markus komplen, abes sume tergendala kejap…sampai kan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah  merangkap Presiden FAM  pun turun dari pentas…memang serius betul la kejadian ni yek...



Persoalannya, pihak mana yang terlibat…aku pon bukak la internet…dgn kelajuan internet yang slow kat umah aku (tp, still bleh akses FB..haha)..aku start menggeledah blog2 orang lain…siap ada forum lagi pasal bende nih..biasa la,, mat2 indon ni suke kecoh..dari dulu lagi,,sbb dorg tak puas hati team dorang kalah..start la buat forum2 yg tah pape…



Ada ke cakap team Malaysia ‘main curang’…kalau dah tak reti main ‘sepakbola’..duk diam aje la…korang punye la banyak pemain import…tapi sat upon tak bleh nak  jaringkan gol…
Tapi, papepon setiap benda ada hikmah nye…lepas insiden tu, game trus start balik..tak sampai 15minit, gawang Garuda dibolosi…haha

Sedang aku belek2 internet tu, (aku dah tak bleh akses internet bergerak..connection slow..huhu) aku terbaca la website Oh Tidak ni…ghope2 nye, supporter Indon yg start dulu tyme pusingan penyingkiran kat Stadium BungKarno dulu…try bukak website kat bawah ni…


Haa, sape yg start dulu…MalingSia atau IndonSial? :D


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...