Saturday, December 25, 2010

Ulangtahun Faiq dan Motor

Salam,
Dah lama aku tak update blog ni..habuk tebal giler..seinci dah kot..hehe..ala, bukannya ada orang pon baca blog aku yg tak seberapa ni…ye ke?hehe..
Tanggal 23 Disember 2010, genap la umur 8tahun adik bongsu aku, Muhammad Fahmi Faiq bin Mohd Rosli..dia memang petah bercakap atau dalam bahasa kasar nye…suka melawan cakap..macam aku kecik2 dulu..hehe


Ada je modalnya nak balas balik nasihat kitorang kat dia…orang suruh baca buku, ngaji Quran, mula la liat serta memberi pelbagai alasan yang superb dan kadang2 tak terpikir oleh pemikiran orang dewasa..aku nak bagi contoh, tapi aku sendiri tak ingat perkara apa yg dia melawan..huhu
Parent aku cadang nak celebrate besday dia minggu depan sbb sekarang ni tak sempat nak buat preparation…disebabkan kitorang baru lepas menggali ubi kayu kat belakang rumah, maka secara tidak rasminya..bengkang ubi kayu homemade buatan ummi menjadi kek harijadi si Faiq..haha..tapi walaupon sekadar bengkang, still sedap woo..
23 Disember gak merupakan ulangtahun pertama motor abah aku kena curik…motor jenis Honda Wave kaler merah yg macam pic kat bawah ni..



Nombor plat motor abah aku DAX 6962..aku letak nombor plat ni bukan apa…mana tau korang terjumpe nombor plat yang serupa macam ni…tak kira la nombor plat tu melekat kat motor, kereta, bas, lori treler, waima kapal terbang sekalipon…inform la kat aku..
Tapi, aku rasa motor tu takde harapan dah nak jumpa…agak nye pencuri motor tu dah cerai-berai kan satu2 motor abah aku…jual kat kedai motor jadik sparepart..
Aku tak boleh nak bayang motor abah aku yang berkilat tu jadik macam motor kat bawah ni..huhu..mesti sebak giler pemilik motor ni…motor ni entah model ape pon aku tak tau..tak boleh nak kenalpasti dah…


Sekian, wasalam… =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...