Wednesday, June 29, 2011

Katak, Ular, Telur & Digitamamon

As salam,

Semalam kawan aku Lan dan Am tengah sibuk duk cari kat Google Images pasal katak yang makan ular...wujud ke? Bagi aku, kalau wujud pon mesti katak tu tengah makan ular lidi... :D

Tapi, aku cuba la tengok sekali...benda pelik,,sape taknak tengok...hehe
Aku sebenar nye geli nak search pasal katak dan ular nih...tapi aku kuatkan jugak hati..huhu 
Ada la jugak dorang jumpa beberapa keping gambar...



Rupa katak tu macam plastik je..hehe..gambar ni ditangkap kat China..

baca la apa dia tulis tu..taknampak? klik gambar utk tumbesaran... :)

malam ni makan ular utk dinner... :))


alhamdulillah,,dah kenyang.... :D

Pastu, kitorang cari pulak gambar ular makan telur....ni result dia...


bapak aih...besar nye mulut..tak terkehel ke rahang tuh??
Kot ye pon lapar,,pecahkan la dulu telur tu...

agak nye memang ular tak reti nak pecah kan telur...


SAH...ular tak reti nak pecahkan telur... =.="


Pastu,,aku teringat pasal satu Digimon yang berbentuk telur...aku tak ingat apa nama dia....tapi kitorang tetap nak cari...dan akhir nye kitorang jumpa gak...

Sekarang ni,,nak update blog pulak...aku nak cari lagi...pastu aku taip la keyword macam...

digimon egg...keluar gambar nih...ganas nye telur digimon nih...

pastu kitorang cari 'digimon telur'...keluar ni pulak...

apa kaitan? takde telur pon....


Pastu,,aku scroll ke bawah lagi...akhir nye jumpa la dengan beliau...



nama beliau Digitamamon...tapi aku taktau pebenda kebolehan atau power dia...
Yang aku tau,,dia ni pandai masak...jadi tokey kat restoran Digimon... :))

Best kan kalo dapat Digimon yg pandai masak...alaa, takyah Digimon la...payah sangat..
Kan best kalo dapat bini yg pandai masak... :DD







   

Tuesday, June 21, 2011

Kenapa Lelaki Itu Beruntung?

Assalamualaikum,


Wah,,sudah kenyang makan burger...apsal malam ni banyak kedai burger tutup eh? Aku nak makan pon terbantut..huhu


Btw, sori kalo ade kesilapan ejaan kat entri kali ini sebab keyboard yang saya pakai ni huruf dia hampir pudar...so, main agak je..main tekan2 je berdasarkan experience..(eh, sedap pulak main tekan2 kat keyboard yg takde huruf nih...hehe)


Okey, tadi ade seorang gadis mengatakan bahawa:


"Saya pernah jumpe org yg betul2 sayang saya without care pasal beauty. Yeah, sampai sekarang dia masih setia tunggu saya..Tapi, saya taktau la kenapa saya takde hati kat dia..huhuhu"


Begitu la sedikit sebanyak ayat nye yang telah saya edit.. ;D


Pastu, saya pon reply..


Untung nye beliau..walaupon awak tak suke dia..tapi dia berjaya membuat awak berfikir...
"Kenapa saya tak suke dia?"


Pastu, gadis itu pon reply semula,,


"Eh, untung ke? Kenapa pulak?huhuhu"


Okey, tujuan entri ni ditulis adalah untuk menerangkan kenapa saya cakap jejaka yg dimaksudkan si gadis tadi adalah seorang yg beruntung...


Biasa nye, seorang gadis,,apabila beliau telah menolak cinta seseorang jejaka, jarang sekali gadis itu akan berfikir,,


"Kenapa saya tak suke dia?"


Biasa nye, si gadis akan membiarkan sahaja lelaki itu kecewa sendiri..membiarkan lelaki itu tertanya-tanya..


"Kenapa gadis itu tak suka kat aku?"


Amat jarang sekali gadis yg akan berfikir,,


"Kenapa saya tak suke lelaki tu?"


Jadi, pada pendapat saya...lelaki tersebut ada peluang untuk menambat kembali hati cik ninja...sebab tu la saya cakap beliau beruntung... ;)


Okey, saya tau entri saya agak merapu...lantak la..saya nak cepat ni...bas balik Kampung Wai pukul 10.30pm...sekarang dah 10.22pm..huhu..


Bye..


Wasalam.. =)





Sunday, June 19, 2011

ZAMI ISMAIL MENINGGAL DUNIA

Bismillah...

Takziah dan Al-Fatihah buat Arwah Zami Ismail atau lebih dikenali sebagai Pak Uda dalam sketsa komedi Pi Mai Pi Mai Tang Tu.Yang suka pakai baju butang senget tul kan. Arwah jugak ada berlakon dalam Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Sebagai Pak Abu kan.Dapat berita ni dari laman twitter tadik.ramai yang tweet. RT dan ramai jugak artis2 yang tweetkan khabar sedih ni.



Arwah dikatakan meninggal akibat serangan jantung pagi tadi.Semoga roh beliau berada dikalangan orang-orang yang beriman.Dan buat keluarga arwah...terima semua ini dengan hati yang tabah. Yang hidup pasti akan kembali kepadaNya jugak.



Nota kaki: Entri ini merupakan copypaste & diperoleh daripada


Saturday, June 18, 2011

Suci Betul Fikiran Budak.. ;D

Salam,


Hari ni budak2 junior baru lepas kena interview dengan Chief Instructor (CI), Mejar Salmi bersama beberapa org pegawai kat Palapes UniMAP..yang best nye, boleh balik awal, pukul 3.30 petang dah balik.. :DD


Tapi bukan itu yg aku nak story...


Lepas habis semua aktiviti tuh, aku pon merayap la kat bandar Kangar,,hajat nye nak gi Maybank, pastu gi beli makanan (roti + air)..pastu nak gi siber kafe jap..


Boleh tak korang imagine,,roti Gardenia coklat + air kotak Drinho Mango = RM1.90 @_@


Harga barang2 dah naik sekarang nih...dulu roti Gardenia tu 50sen je,,pastu naik 60sen, okey lagi...sekarang ni dah jadi 70sen..gila betul...boleh pokai gini..huhu


Tapi bukan itu yg aku nak story...


Lepas beli makanan kat kedai runcit mamak kat tepi stesen bas tu, aku pon lalu la lorong2 belakang tuh,,'back alley', kata orang kampung aku.. xD


Kalo tak tau 'back alley' tu ape,,search kat Google Image utk pemahaman yang lebih bagus.. =)


Tyme lalu kat situ, aku terserempak la dgn seorang ayah membawa dua orang anak2 nye...biasa la, kat area tersorok macam tu mesti ada remaja2 yang nak tunjuk art skill masing2...so, penuh la dinding bangunan tu dengan contengan dinding...paint spray, graffiti...


Ini yang aku nak story...


Salah seorang budak tu ternampak satu graffiti kat dinding tembok bangunan tuh...


Dengan penuh rasa takjub dan terpesona,,si kecil tu berkata....


"Wah,,dia lukis orang tengah buat STYLE NINJA...." (sambil cuba buat simbol tangan tuh)


Aku yg tengah berselisih dengan dorang, terdengar si budak kecik tu cakap...then aku tengok la apokobondo style ninja tuh...


Wahahahaha,,,aku gelak dalam hati je...budak tu dah buat simbol tangan "style ninja"...mmg perfect, menjadi,,sebijikk...DAN ayah dia pon tengok gelagat si anak tuh... :DD


Nak tau ape simbol tangan 'style ninja' tuh? Jap, aku nak upload...hehe




Betapa suci nye pikiran budak-budak... =)












Thursday, June 16, 2011

I Have Nokia 6220 Classic =)






Assalamualaikum,


Just wanna tell u guys...


I GOT A NEW PHONE... xD



It's a Nokia 6220 Classic.. n_n




Okay, it's not new, but clearly has been used...hehe
The reason why i chose to buy a used set is because the price of the new set is about RM680 or USD $224..
Meanwhile, the price of used is only about RM330 or USD $109..


Well, u can calculate for yourself how much the price differs..so, why should i buy the new ones when the used set is still good and can be used again.. :)


The specs that i love about this phone is that it has Carl Zeiss 5MP camera with Xenon flash...how good is that? What do u want more? Okay, apart from Carl Zeiss 12MP..hehe xD


The Xenon flash makes the phone looks almost like actual camera...if you bought the ordinary flash-camera phone, you will notice the flash is just Light Emitting Diode (LED) type..which is not quite bright...and some of the phone haven't got any flash at all...


If you guys cannot imagine that..let's have a look at the car lamps below..



The upper lamp is almost similar to xenon lamp..and the yellowish lamp is the ordinary lamp..there u can see the difference of how bright the xenon lamp is..

That's why the xenon lamp is prohibited to use as car lamp in some country, because of its brightness can temporarily blinded other road user..





But, the main reason why i bought this phone is because i want to make use of the GPS function..i've tried a lot to use the navigation function on this phone,,but still no success.. =(



Then, i tried to search Nokia site about the navigation on this phone..then, it said that the phone only has the maps of several country. And if I want to view the maps of my beloved country, i have to download from Nokia website and installed it on my phone...well, i haven't tried that yet..

Maybe tonight I will download the file..if the GPS works well, lucky me..if not, let's be patient... :D

Okay,,that's all for now..

Wassalam =)





Sunday, June 5, 2011

Dara Pujaan - L. Ramlee




Dara Pujaan 

Duhai dara kau manis jelita
Senyum mu indah berseri-seri
Hati ku selalu menjadi tergoda
Memandang kau tiap hari

Engkaulah yang ku puja-puja
Gadis impian di waktu malam
Aku duduk termenung kesepian
Terkenang dara pujaan

( korus )
Tidak kah kau kasihan
Ku menanti kepadamu selalu
Biar ku rasa bosan
Hati ku tetap pada mu

Beginilah hidup dalam dunia
Selalu sama saling bercinta
Marilah dinda pujaan kesuma
Mengikat janji asmara

( ulang dari korus )

Download Dara Pujaan melalui 4shared:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...