Sunday, January 16, 2011

Iklan Yang Agak Lawak Kot....hehe

Salam,

Setelah seharian aku online kat Facebook...dan bukak website yg pelik2...BUKAN PORNOGRAFI  LA...nie pakai line UniMAP...website mcm tu dah lama kena block...hahaha

By the way, aku pon terjumpa la gambar2 iklan omputih...idea iklan dorang menarik sebab dorang aplikasikan humor dlm iklan dorg...kreatif dan menarik...sebab secara logik nye, semua orang akan tertarik dan memerlukan unsur2 lawak dlm kehidupan seharian....kalau tak, takde la program mcm Raja Lawak tu,kn?


Ok, yang ni iklan first...iklan Pringles Hot & Spicy...dorang nak gitau bahawa pringles dorang ni terlampau pedas sampai bleh keluar api...bukan setakat api kecik2 mcm mancis tuh...tp bleh terbangkan hot-air balloon...hebat2... :D



Yang ni plak iklan Friskies...alaa, yg makanan kucing tu...pengeluar die nak cakap kalau kucing kurus yg makan produk ni, terus bleh jadi gemuk dan besar serta montel...mana taknye, tengok la saiz kaki kucing tu sebelum dan selepas makan bende alah tu...jauh giler beza kot...huhu


Iklan yang ketiga ni plak iklan dari syarikat Harley Davidson...syarikat pengeluar motor chopper yg stylo2...
STOP DREAMING...itu yg ditulis dlm iklan ni...mmg la, kesian kot kat pakcik tua tuh..anak dia berangan nak beli harley davidson, kerusi atuk tu plak yg jadik mangsa...
Hmm, agak2 nye pakcik tu dapat komisen tak sebab guna gambar die untuk iklan ni...hmmm..


Hahahaha, yang ni paling aku lawak sekali...iklan pasal krim pencukur a.k.a krim aftershave...
Perghh, tengok die punyer betis tuh...licin siot...mcm die punyer janggut & misai..licin..hehe
Hah? Berkilat? Aku rase itu bukan sebab krim aftershave tuh, sebab lain kot..hehe
I like the pose...ngeee


Iklan yang ni mula2 aku takpaham...tp setelah thinking out of the box...akhir nye aku paham...hehe
Iklan ni iklan vitamin untuk budak2...korang nampak kan budak tu tgh pegang bat kriket...
Budak tu yg telah makan vitamin berjaya pukul bola tu..yang akhirnye TERkena kat sebuah jet pejuang...
Sebab terlampau kuat, jet tu rosak & terhempas jatuh...
Aku suke iklan ni..style..budak2 tu tengok je pesawat tu terhempas...



Kat atas ni plak, iklan polish kuku...khas untuk orang pompuan je la,kn...
Caption die kat bawah tu "FOR EXTRA STRONG, EXTRA LONG NAILS"...
Hmm, ternyata la mmg kuat kuku tuh...sampai bleh jadi tin opener...
Kalo ade jual kat Perlis ni, aku pon nak beli la...hehe..


Yang ni plak iklan bateri Energizer, die punye bateri begitu power bukan setakat jumpe kunci yang hilang tuh..tp sampai boleh ambik dan pegang...memang secara logik nye, mengarut la kn...


Iklan kamera ni menunjukkan bahwa kamera ni ade 'super zoom'...sampai boleh tgk tempat persembunyian Osama bin Laden lagi..haha..kalo tentera US pakai kamera ni, dah lama Osama kena tangkap kot...
Hmm, ape khabar Osama skang ni? Dah lama tak jumpa die.. xD


Kat atas ni menunjukkan iklan snowboard...aku rase la.huhu
Tengok kat kaki mamat baju merah tu ade snowboard...mamat ni pakai snowboard jenama HEAD, so, die boleh "JUMP HIGHER"...tengok sendiri la, sampai eksiden ngn jet F-16 plak..kesian plak aku tgk mati gitu...ish3..


Iklan alarm kereta plak oleh COBRA  ALARMS...uncle yang pegang trambolin tuh tengah tunggu masa jek nak bunyikan trambolin...hahaha..
Weh, korang perasan tak nombor plet kereta tuh mcm nombor plate 
kereta Malaysia jek...WQF 33..huhu

Hmm, itu je la kot yang aku bleh upload..sebenarnye banyak lagi iklan2 yang menarik kat dlm internet tuh...menunggu untuk korang explore je...so, drpd korang membazir masa kat Facebook je..hehe

Rajin2 la bukak website lain....internet ni bukan nye dibina untuk korang bukak FB semata-mata...banyak lagi korang bleh wat ngn internet....

Wasalam, tenkiu... =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...