Thursday, March 31, 2011

Susah betul ada orang tua....

Salam,


Hari ni memang letih gile...duk meranduk air hujan kat Kangar tadi..semua nye sbb nak shipping barang kat customer...tapi nasib baik hari ni okey sikit dari kelmarin...kelmarin hujan lebat dari pagi sampai petang kot...
Aku sampai kat kolej kediaman dalam pukul 6petang...sampai je kat bilik, terus tido...sampai pukul 10malam...heee


Tapi dlm pukul 7petang gitu, tengah aku duk syok layan tido dlm rangkulan selimut ku...tetiba talipon bunyi...
Rupe-rupe nye abah aku telepon...entah apa yg dia nak...aku pon menjawab talipon tu dengan mata yg terpejam...mood aku still nak tido nih...


Lebih kurang gini la perbicaraan kitorang...


Abahku: Faiz, tgh wat apa tu?


Anaknye: Takde wat pape... (takkan nak cakap tido...nak kena leter..)


Abahku: Kat perlis tuh dah banjir ke?


Anaknye: Ha'ah..kat kangar dah naik air...NC cakap semua klas batal...


Abahku: Oh, abes tu yg faiz cakap boleh balik tu bila?


Anaknye: Balik? Entah, taktau bila...


Abahku: Aik, takkan bila balik pon taktau? Duit ada lagi ke tak?


Anaknye: Duit? Ada lagi...dalam RM50 kot..


Abahku: Aii, dah agak dah...kenapa tak talipon mintak duit? Senyap jah...


Anaknye: Itu duit dlm akaun Maybank...kat Muamalat ada lagi...
(akaun maybank aku pakai utk bisnes, akaun muamalat utk PTPTN, akaun affinbank utk elaun palapes)


Abahku: Dalam Muamalat ada brapa?


Anaknye: Lebih kurang RM50 gak... =.="


Abahku: Haiish,,pasni send nombor akaun Maybank...abah nak masukkan duit...


Anaknye: Okey... (*tett..tett..tett...SEND)


Bila end call dan dah send no.akaun...terus aku melayari tido yang indah sampai 10malam... xD
Leceh betul ada parent kaya ni...sikit2 nak send duit...aku nak try gak berdikari, dalam bahasa panjangnye "beli nasi beli kari pakai duit sendiri, takda apa gigit jari" :D


Dulu tyme aku kat tepeng...duit RM10 boleh tahan sampai sebulan...memang la, dah makan free..
Alaa, aku rasa skang ni RM50 yg duk ada dlm bank tu bleh tahan lagi...bukan nye setiap hari aku makan habis sampai RM50...paling banyak pon RM15 (makan kepsi snack plate...hehe)


Hari ni brekpes aku RM3 (kat Jalan Serawak), 
makan tengahari merangkap makan petang RM4 (melantak Kaya Balls yg dijual kat depan Aneka Kangar)...
Ada la dalam 16bijik benda ni aku dah sumbat dlm mulut..


baru RM7..makan malam belum lagi...EH, AKU BELUM MAKAN MALAM... D:


Jap, nak pi beli nasi ayam goreng nasi goreng ayam...


Beberapa puluh minit kemudian...
TADAAA...
Yang ni harga dia dalam RM4..dah jadi RM11..okey dah lebih RM10...huhu -.-

Pagi tadi abah aku hantar mesej...
"OK, SEND RM200"

Aku pon mengreply beliau...
"OK TERIMA KASIH :)"

SUSAH BETUL ADA ORANG TUA PEMURAH DAN PENYAYANG NI... :DD


2 comments:

Mimis said...

Hihi.. saya pulak tgh pujuk abah saya.. nk pnjam duit byr down payment kereta... hehehe.. boleh gitu?

FahmiFaiz said...

nak bayar downpayment kereta?
hmm, try mintak dealer kereta tu bagi kereta tu dulu...then, gtau abah mimis..
"Abah, nak duit utk byr kereta..kereta dah sampai ni..takkan nak bagi balik kereta kat dealer kot.."
Hehe, try la..mne tau jadik.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...