Saturday, December 24, 2011

Arituh Gi Makan KFC

Assalam,


Aku nak citer...arituh aku gi makan kepsi...haha,,gi makan kepsi pon nak citer kat orang..peduli ape kn... :P

Aku dah berbulan-bulan tak gi makan kepsi...dulu, masa semester 2 dulu..boleh kata tiap2 minggu gi lepak & makan-makan kat kepsi...akibatnye,,hujung sem tu aku pokai...


Huhu,,padan muka...so, hari Khamis arituh (22 Disember 2011), aku decide nak gi makan kepsi..sekali sekala takpe la,kn? :D


Alang2 duit elaun FaMa (Father Mother) ni dah masuk...hehe




Aku makan simple je...snack plate + cheesy wedges + milo ais...RM16.30..

Pasni aku nak try gak la menatang Krushers tu...cambest jek..



Kadang2 aku terpikir:

1. Kenapa KFC taknak amek non-Malay/non-Muslim sebagai pekerja? hmm,,maybe kalau dorg amek chinese/indian..customer melayu taknak gi makan kt KFC tu..diragui keHalalan dia...

2. Orang melayu dah ramai yg kerja kt KFC...jd, kebanyakan remaja melayu kita dh tau rahsia camne nk buat ayam KFC yg sedap tu..tp kenapa takde sorang pon melayu yg bukak kedai makanan segera utk menyaingi francais KFC?
Okey, maybe Radix Fried Chicken tu bleh ganti KFC? ;D
Radix Fried Chicken kat Kangar, Perlis

3. Dah lama aku tak tengok iklan KFC yg tunjuk mainan2 tu...dah lama tak beli & main mainan kepsi... :DD

mainan yg paling kiri sekali tu,,aku pernah ada..hehe


4. Kenapa iklan dalam TV, tunjuk colonel burger KFC tu punye la BESAR gile...last2 aku beli burger tu..tengok2 bleh sumbat masuk dlm poket seluar jeans aku je...burger sebelah kedai MakCik Bah tu lagi besar kot... -.-"

5. Ayam kepsi ni makanan barat kan? Jd, kenapa kita makan pakai tangan? Nape tak makan pakai sudu, garpu, pisau?


6. Kenapa tyme makan kepsi tu..perghh,,punye lah syok giler..tak ingat dunia..kelazatan ayam goreng dia..fuhh..
Tapi,,lepas abis makan,,bila keluar je dari kedai kepsi tuh..rasa mcm takde pape...mmg kenyang..tapi sekejap je.. o_0
Lagi bagus gi makan nasi ayam penyet si Azi ni kn? haha :D


Hmm,,malam ni aku makan ape je? 

Yeah,,Koko Krunch....bijirin yang lazat..hahaha
Gile ke hape...dinner makan koko krunch... xD


Wassalam =)

2 comments:

~eZmALiZa~ said...

ayam dalam bentuk frozen tu mmg dah pack awal dari kilang. sbb tu pekerja kfc sndiri pon xtaw mcm mane nak buat ayam bg sedap.hehe..dorg cume tggal nak masak aje.

from unimap blogger united :)

FahmiFaiz said...

ouh, begitu...thanks for the info..
so, resipi ayam KFC masih menjadi rahsia la eh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...