Wednesday, May 11, 2011

Jawapan Exam Communication Skills :D

Salam, 

Pagi ni aku nak kongsi 'jawapan' exam Kemahiran Komunikasi yg kitorang dah jawab minggu lepas...aku pon tak berapa nak ingat soalan2 dia sebab kertas exam pengawas dah ambik...

So, aku cari jawapan berdasarkan ingatan aku je la..huhu..

Dan, sekali lagi terima kasih kepada pakcik Google sebab dah bagi aku peluang untuk mencari jawapan kat search engine dia...hehe

Ok, ni jawapan2 dia..aku bagi jawapan bergambar..interesting sikit,kan?

1. Berikan maksud 'upward communication'.



2. Apakah kelebihan 'written communication' atau komunikasi secara tulisan?


Senang untuk difahami, dan tiada kekeliruan :D
3. Apakah fungsi non-formal communication (komunikasi tak formal) dalam organisasi?

Pekerja boleh meluahkan rasa tidak puas hati kepada pihak atasan tanpa rasa ragu-ragu atau was-was..


4. Nyatakan cara menangani stress atau konflik.


5. Berikan definisi komunikasi 4 dimensi (4-dimensional communication).



6. Nyatakan cara menyelesaikan konflik dalam organisasi.


7. Nyatakan perbezaan Low Power Distant dan High Power Distant
Ini low power..
Bola golf ni plak High Power Distance..huhu

8. Berikan contoh Masculine & Feminine Distant
(Aku dah letih nak cari dua bijik gambar..aku letak satu je..)

 :
 :
 :
 V



 kan? dah cukup kalo pakai satu gambar je...maskulin & feminin in one picture.. ;D

Hmm, itu je la kot yang aku ingat buat masa ni...so, agak2 boleh dapat full mark tak?


1 comment:

Anonymous said...

belajar banyak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...