Wednesday, March 7, 2012

WordMORE Wednesday: Bangun lah Wahai Anak Watan

Assalamualaikum and good morning,



Kalau tulisan dalam gambar tak jelas, sila klik utk pembesaran

Trivia: Gambar ni, diambil sewaktu Latihan Kem Tahunan Palapes UniMAP & UTHM (Diploma) tahun 2011


Lokasi di Bukit Tangga berdekatan UUM..


Tragedi di Bukit Tangga, berlaku sewaktu serangan akhir di bukit pertahanan pihak musuh (senior)


Teka siapa yg ada dalam stretcher tu? Well, AKU lah..hahaha











Terseliuh kaki lepas habis serangan...nasib baik dah habis..jangan gugur SEBELUM berjuang dah laa..aku ni SELEPAS..hehe


Bait-bait kata yg dalam gambar tu diambil drpd sajak dalam movie Darah Satria...


Setiap rakyat Malaysia perlu berjuang utk pertahankan Malaysia, tak semesti nya dengan mengangkat senjata..tapi dilakukan ikut cara masing2... =)


sekian,


Wassalam =)

4 comments:

~eZmALiZa~ said...

weh...wordless Wednesday manede ayat2 ler..haahhha :D

btw, best gile ade pengalaman jadi mcm askar... #berangan-angan

FahmiFaiz said...

alahh, kacau la...yela2, dah tukar jd wordMORE wednesday.. :P

tu la, npe xjoin palapes :D PLKN dapat x?

Faizal Fredley said...

ehem..junior.....slm perkenanlan dr YO ko....

FahmiFaiz said...

wassalam tuan.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...