Wednesday, August 25, 2010

Bila Rasaku Ini Rasamu...


Salam,
Ni aku nak story sket pasal lagu indon yg aku tgh layan skang ni...nama band dorg Kerispatih...bukan kerispatah ye...lagu dia mmg jiwang gile...kalo korg tgk videoklip lagu ni, lagi la layan...tp, aku xnak masukkan video die kat sini sbb skang ni da pukul 2pagi...aku malas nak tunggu dia upload...lambat la.. =P Korg cari la sendiri kat Youtube...aku stakat bg lirik die dah la,kn?haha...



Bila Rasaku Ini Rasamu-Kerispatih

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini
Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti

Bila Rasaku Ini Rasamu
Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali
Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi

Aku memang terlanjur Mencintaimu....

Pergh, lirik die mmg mantap...kena plak kalo layan sekali ngn video die...sayu gila tgk videoklip die...huhu
Walaupun intro video dorg pasal nak rompak bank...tp, peristiwa yg jadi kat bank tu yg buat aku respek gila ngn hero video ni...bukan semua lelaki sanggup buat mcm tu...dah, xnak story lebih2, nanti spoil plak...hehe

Ni pandangan peribadi aku je la, xde kena mengena ngn org lain....
Aku tgk lagu indon zaman sekarang ni lebih jiwang...lagu dorg boleh diibaratkan mcm lagu2 melayu era kegemilangan rock kapak & rock cintan zaman 80-an dan 90-an.....
Aku lebih suka lagu yg aku senang nak paham lirik die...baru senang nak menghayati lagu tersebut...hahaha
Terusterang aku cakap...aku mmg xminat ngn lagu2 indie zaman sekarang ni...kadang2 aku xpaham langsung lirik die...xde kena mengena langsung....no offense..huhu

Aku rasa kebanyakan budak2 klate mempunyai citarasa lagu yg bercorak sentimental...sbb tu kalo korg check MP3 player atau henpon bdk2 klate, mesti ade lagu2 wings, search, BPR, exists....lagu2 ni dah segar dlm palotak ktorg...
Tak dinafikan mmg ade gak yg minat lagu2 indie...tp aku rasa, most of them lagi minat lagu rock kapak...SinarFM tu mmg sentiasa berkumandang di corong radio ktorg...haha =D

Tp, papepon study first, nak layan lagu boleh je....tp kena la buat keje sekolah...btoi dop? Kalo layan muzik je tanpa henti, keje skolah tak usik langsung, baik xyah gi skolah... =)

Ok la, setakat ni je la aku nak tulis...esok nak bangun pagi...sahur...ade baris pagi plak tuh..kalo lewat, x pasal2 kena denda...huhu
Wasalam =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...