Thursday, August 26, 2010

My Superb Dad...

Salam,
Ini hari aku nak cerita pasal abah aku....lantak korg la nak ckp apa pon...

"Ekeleh, pasal bapak die pon nak cite kat sini"

Oit, suke ati aku la, ni blog aku...kalo tak suke bukak blog lain... =P

Dari kecik lagi aku mmg respek ngn abah aku...bese la tyme tu budak2 lg,kan? Kebanyakan kanak2 akan bangga ngn abah/bapak/ayah dorg...xkira la ayah dorg keje ape pon....tukang kayu, penoreh getah, cikgu, askar, waima drebar kapal terbang sekalipon....
Sape2 yg pernah tgk cite "Afi dan Abah" kat Astro Ceria mesti tau betapa bangga dan seronok nye ada abah yg penyayang... =)

Jd, aku nak cite psl abah aku...abah aku keje polis...pangkat koperal je..xde la sampai inspektor...tp, tyme kecik2 dulu aku mmg minat nak jd polis...kirenye mcm nak sambung legasi la..hehe...sampai skang ni aku still minat nak jadi polis...tp, abah aku mcm xsokong sgt cita2 aku tu...die cakap:

"Faiz xpayah jd polis la....keje polis ni penat...cukup la abah sorg jd polis..."

Kalo tyme mood die baik...mmg best borak ngn die...aku suke tanye psl undang2 kat die...pasal kesalahan jalan raya, narkotik, prosiding kat mahkamah...byk benda aku boleh belajar ngn die..
Abah aku dah beberapa kali pindah tempat keje..mybe, sbb tu die byk pengalaman...dari Balai Polis Pekan Baru, Ipoh..pindah ke Felda Bersia, Gerik...pastu skang ni bertugas kat IPD Jeli, Kelantan..

Sekarang ni tugas die escort OKT (orang kena tahan) ke mahkamah utk perbicaraan...
Arituh, aku ada ikut die gi prosiding kat Mahkamah Tanah Merah, Klate...aku setakat duduk kat galeri awam je...jgn harap aku nak duduk kat kandang tertuduh...mintak dijauhkan la...huhu
Dalam beberapa jam aku duk kat situ...byk jugak cite dan info yg aku dapat...
Drpd etika dlm mahkamah sampai la jenis2 kesalahan yg dibicarakan....

Satu lg yg aku suke pasal abah aku ialah die mmg penyayang...kalo aku atau adik2 aku sakit atau demam...die yg akan bersusah-payah drive tgh2 malam utk beli ubat kat Klinik Leong...
Masa ktorg adik-beradik kena chickenpox pon die yg tolong sapukan ubat...mmg aku rasa bertuah dpt abah mcm ni...

I'm proud to have a dad like you.... =)

Sekian, wasalam.... =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...