Monday, August 23, 2010

Ilmu, Knowledge dan 지식

Salam,
Hari ni agak best jugak….start minggu ni ade test..dari test letrik circuit sampailah ICT…
Result yg aku dpt utk test letrik circuit td bleh tahan gak la…satu apa pon xbaca..dpt la markah lebih sket drpd mereka2 yg wt revision..hehe

Semua soalan aku jwb ikut pemahaman tyme SPM dulu dan ikut logik je…
Kalo soalan yg rumit sket, aku jwb ikut logik…jwpn aku mybe mcm jwpn bdk skolah rendah, tp biarlah org nk ckp ape pon…asalkan dpt markah..haha

Kadang2 aku tpikir…bleh ke budak sains hayat cm aku ni survive dlm atmosphere fizik?
Pastu, aku t’igt balik…tyme PMR dulu aku bukan minat sgt pon matematik…tp, cmne aku bleh dpt A utk subjek tu?

Kadang2 kita merendah-rendahkan keupayaan diri kita…padahal diri kita boleh capai benda tu…bila kita ckp kita xboleh buat…akhirnya, kita mmg betul2 xbleh buat…keyakinan diri dah hilang..it’s all about our mindset…
Aku rse aku ni average dlm semua bidang…biologi, fizik, kesusasteraan….semua boleh sumbat dlm palotak aku…erm, kecuali kimia…heheh..kimia mybe pening sket…tp, kalo aku konsentret betol2, InsyaAllah aku bleh wat… =)

Chemistry…teringat aku kat Cikgu Kamisah…die gune nama aku utk wat contoh…lawak gile tyme tu..
 “Faiz nak bg cincin kt makwe die…tp takde duit, so faiz amek wayar sidai baju, die gulung mcm cincin…pastu, electroplate cincin tu dgn silver (nak salut ‘cincin’ tu dgn silver)...”
Haha, maybe aku bleh try suatu hari nanti… =D

Subjek kimia tyme SPM aku bleh tahan lg..tp bila masuk matrik, aku jd hilang punca dlm kimia..mana taknya, Magic Triangle aku xigt langsung…mmg problem gila la…
Menyesal xikut ckp Cikgu Kamisah awal2…tp, dah xde guna..biarlah, yg lepas biar lepas..sekarang ni nak bukak buku baru…tp, taknak bukak buku kimia…hehe

Konklusinya, minggu ni mmg mencabar…nak kena wat revision especially subjek ICT…byk nak kena baca…huhu
Wokeh la, aku nak study ni…esok ade test Lukisan Kejuruteraan…huhu

Wish me luck…wasalam.. =)

1 comment:

fara rosli said...

hahaha...bace blog faiz ney kan cm besh la plak...sbb kebanyakan bndew yg faiz tulis rase dekat jew ngan diri fara...its all about unimap...test, palapes,...ect.....kecuali palapes la....hahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...