Saturday, April 16, 2011

SULTAN KELANTAN DIHINA

 klik pada gambar di atas utk tumbesaran gambar

HALAMAKKK,,ni yang aku sakit hati ni....pada pagi buta hari Sabtu yg indah ni, sedang aku bukak fesbuk terjumpa satu link yang di'post' oleh my cousin(female)...

Sedap jek mamat ni duk kutuk kelantan...negeri paling mundur? Weh, berdasarkan statistik ape ko cakap kelantan negeri paling mundur? Kalo takde bukti, toksah duk cakap kencang la...

Aku rasa budak ni baru buat FB...ni link FB dia...frens setakat 4 orang je...patut la post ni dia sorang je 'like'... xD

Walaupon aku lahir kat Perak, duk kat Kelantan...aku rasa kecewa bila Kelantan kalah bola 4-0 dgn Perak...tp rasa hepi pon ada gak bila perak menang..(korang takleh salahkan aku gak,,,aku taktau nak seronok atau berduka...mcm2 feeling ada...). 

But, the point is...walaupon aku kecewa Kelantan kalah, takde la sampai aku kutuk2 Sultan Perak...ni sampai duk cakap Sultan Kelantan minum arak...MELAMPAU LA TUH!!
Kalo betul takpe la jugak, kalo takbetul? Kira FITNAH tu bro...

Aku taktau ko ni Melayu atau ape, tapi aku rasa ko berbangsa Melayu tp still ko sanggup hina Raja Melayu?? Dah la orang Melayu ni berpecah-belah, satu puak sokong parti ni, satu puak dok sokong parti tu...kalo takde Sultan Melayu, camne orang Melayu nak bersatu? Kalo Sultan pon ko nak hina, memang tak pikir panjang ko nih...dlm bahasa pasar nye...KO TAKDE OTAK...



Rakyat Kelantan boleh dakwa ko atas kesalahan menghina Sultan Kelantan...boleh masuk Internal Security Act (ISA) kot...menimbulkan situasi/suasana tidak tenteram dlm kalangan rakyat Malaysia...

Yang ko duk sibuk canang Kelantan negeri sampah, pakai bahasa kuno, paling mundur....ko plak asal dari negeri mana? Hebat sangat ke negeri ko tuh? Takde sampah ke? Kadar kemiskinan kat negeri ko tuh sifar peratus ke?

Perangai macam setan? Habis tu, yang ko duk gatal tangan taip benda2 carut tu bagus la ye? Takde plak ko cakap perangai ko mcm setan? Ko ni mmg cari nahas ngn budak2 kelantan la...kalo kitorang jumpa ko,,sah2 kena tibai sampai pengsan seminggu (at least seminggu)...

 kalo dapat ngn geng2 army klate, lagi teruk ko kene....hehe >:)

Walaupon dalam kad pengenalan aku tercatit nombor 08, (maksud nye aku lahir kat perak la..) tapi parents aku bernaung bawah Sultan Kelantan...kalo aku balik Tanah Merah, aku jadi budak klate...aku tibai budu, nasik kerabu...awek klate comey2...eh, melalut ke tempat lain plak dah...
Haa, kepada pihak yang berwajib, ambik la tindakan...takkan duk diam je...

"Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung"

3 comments:

MDHAFiZ.NET said...

publisiti murahan..jgn dilayan sangat budak bodoh mcm dia tuh.. kalau sultan melayu sendiri sanggup dihina apatah lagi utk hina agama ISLAM sendiri...bg malu melayu!

FahmiFaiz said...

tu la pasal..
mmg sengaja nak cari pasal...
kalo polis boleh track budak ni, naya la dia..

Mimis said...

teruk jugak yer Perak vs Kelate, 4-0..

Hidup Perak!!! hehe.. Berusaha lagi Kelate...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...