Sunday, April 10, 2011

Yeayy!! Aku ada bisul... ^_^

Salam,


Selama beberapa hari ni, aku merasakan kegatalan kat area tapak kaki aku...aku igt kena gigit nyamuk ke hape ke...tup2, nampak macam bisul..siap ada gelembung air lagi...sah la tu, air bisa dia...


Tapi, setiap perkara yg Allah SWT buat ada hikmah yg tersendiri...tak kira la korg kena tumbuk ke, naik bisul ke, naik helikopter ke, clash ngn pakwe ke....setiap benda tak kira baik atau buruk, kita kena lihat dari perspektif yg positif...baru la hidup korang bahagia hingga ke anak cucu dan hepi selalu...walaupon masalah datang berduyun-duyun mcm orang yg berkunjung ke pameran MIHAS kat kolumpo nuh...


Dah, melalut ni...aku taknak tunjuk gambar bisul tuh, kang korang cakap aku pengotor plak...cukup la korang tau bahawa aku naik bisul dan aku SERONOK aku naik bisul..hahahaha xD


Kenapa aku hepi? Actually, hari ni (Ahad, 10 April 2011) ada upacara sambutan ulangtahun Rejimen 504 Askar Wataniah kat Bukit Keteri, Perlis nih...maka kitorang bebudak Palapes UniMAP diarahkan utk buat wardance/tarian perang pada upacara tersebut...


wardance kat Stadium Kangar

Tapi, disebabkan aku ada bisul...aku mintak excuse utk takhadir pada hari tu...ye la, mana bleh org bisul pakai kasut but panas2, hentak2 kaki...kang kalo pecah, lagi melarat plak bisul tu...ngeh3... ;D




dah lama takpakai loreng...huhu

Oleh itu, aku nak mengambil kesempatan ke atas korang aku dpt excuse ni, utk membuat esaimen AutoCAD....nak present esok wooo....kalo taksiap, sah kena leter ngn puan... x(
Dulu aku igt susah, rupe nye senang je...(kalo lukis benda yg senang....kalo hangpa pi lukih benda yg susah, susah la jadi nye) :P

klik pada gambar utk tumbesaran gambar
ini gambor nano-receiver...aku lukih pakai autocad...jadi tak? okey la kan, asalkan ade rupa...hehe

klik pada gambar utk tumbesaran gambar
gambar wireless arc mouse...mouse ni boleh lipat2...senang nak masukkan dlm poket seluar...

Aku tau banyak lagi nak kena perbetul....tapi, aku dah takde masa....nak buat lukisan scroll-wheel dia lagi....nak online fesbuk lagi...nak join beauty kontest lagi...hahaha... ;)

Ok la, aku rasa setakat nih je pen'taip'an aku...taktau nak tulis pebenda dah...

Wassalam...  =)


1 comment:

Mimis said...

walawala.. bisul naik kat tapak kaki.. mesti seksa nak berjalan tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...